Weesperstraat 402, 1018 DN Amsterdam

020- 4280237
info@amsteloefentherapie.nl

Sigrid Stam

Sinds 2004 ben ik oefentherapeut. De interesse voor het vak ontstond toen ik bij een oefentherapeut onder behandeling kwam voor CANS (RSI). Ik werd me bewust van mijn gespannen voorkeuren in houding, beweging en ademhaling. En leerde dat in het ontstaan en voortbestaan van klachten ook psychische en sociale factoren een rol kunnen spelen. Mijn lat kon altijd hoger. Door zicht op de manier van gebruik van mijn lichaam en mijn algehele functioneren vond ik handvaten voor een gezonde balans.

Het leerproces naar ontspannen en optimaal bewegen in het dagelijks leven boeit mij. Ik ben nieuwsgierig naar de oorzaken van te veel spanning. Die kunnen liggen in het niet optimaal bewegen. Ook in de omgang met jezelf, in relatie met je omgeving. Om alle mogelijke oorzaken van klachten helder te krijgen heb ik mij gespecialiseerd tot psychosomatisch oefentherapeut. Ik ben mij verder aan het specialiseren tot haptotherapeut.

Binnen en buiten de praktijk geef ik advies over gezond functioneren op de werkplek. Ik doceer anatomie aan yogadocenten bij het Critical Alignment Yoga Instituut van Gert van Leeuwen. 

Blogs die ik geschreven heb zijn hier te vinden.

Wat zeggen cliënten over de behandelingen?

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.