Weesperstraat 402, 1018 DN Amsterdam

020- 4280237
info@amsteloefentherapie.nl

Sigrid Stam

Ruim 15 jaar werk ik met veel plezier als oefentherapeut Cesar. Mijn affiniteit is vooral gaan liggen bij psychosomatische, oftewel spanningsgerelateerde klachten. In 2011 heb ik hiervoor de HBO opleiding Psychomatiek afgerond en ben geregistreerd psychosomatisch oefentherapeut en begeleid veel mensen met SOLK (somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten). Daarnaast ben ik gespecialiseerd in slaapproblematiek en gecertificeerd slaapoefentherapeut www.slaapoefentherapie.nl

In de behandeling heb ik aandacht voor de persoonlijke betekenis en oorzaken van een klacht. Samen met de cliënt ga ik op zoek naar de kern, de oorzaak van de klacht. Soms is dit puur lichamelijk en ligt de oorzaak bijvoorbeeld bij een verkeerde manier van bewegen. Vaak ontstaan lichamelijke klachten echter doordat iemand, om wat voor reden dan ook, overbelast of uit balans is geraakt. Langdurige stress, angst of vermoeidheid kan zich dan gaan uiten in lichamelijke klachten als hoofdpijn, gespannen rug, nek- of schouderspieren of hyperventilatie. Iemand bewust maken van de oorzaak van de klacht en iemand vervolgens leren om vaak met kleine, simpele veranderingen en oefeningen weer in balans te komen vind ik de kracht van mijn vak.

Mijn nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ik in ontwikkeling blijf. Op dit moment zit ik in de eindfase van een scholing tot Haptotherapeut aan de Academie van Haptotherapie in Doorn. Ik werk op de praktijk tevens als Haptotherapeut in opleiding.

Wat zeggen cliënten over de behandelingen?

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.