Skip to main content

Weesperstraat 402, 1018 DN Amsterdam
020- 4280237
info@amsteloefentherapie.nl

Monique Benschop

In 2000 ben ik afgestudeerd als Oefentherapeut Cesar. Naast deze praktijk heb ik een praktijk in Huizen. Sinds 2007 ben ik geregistreerd en werkzaam als Kinderoefentherapeut.

Een Chinees gezegde luidt: ‘Leren is een juweel dat een eigenaar altijd bij zich draagt’. Om iets beter te kunnen, is oefenen belangrijk. Elke dag en in elke nieuwe situatie leer je. Bij het spelen binnen, buiten, op school, bij het sporten. Als je een bepaalde vaardigheid niet oefent, ga je daarin niet vooruit.

Mijn specialisme is het behandelen van kinderen, die extra steun kunnen gebruiken in hun motorische ontwikkeling. Op een speelse- en ervaringsgerichte manier leren ze hun vaardigheden ontplooien en komen zo erachter dat ze meer kunnen dan ze denken.

Vanaf 2017 is mijn blik over ontwikkeling van kinderen verandert, ik kijk nu ook met een andere bril naar het bewegen. Dit komt doordat ik mij ben gaan verdiepen in de invloeden van onze primaire reflexen. In elk mens liggen bewegings- en reflexpatronen opgeslagen, die zorgen voor groei, bescherming en veiligheid (tijdens de zwangerschap en geboorte, kindertijd en volwassenheid). Reflexen vormen de bouwstenen voor een goede neurologische ontwikkeling. Door verschillende omstandigheden kunnen deze reflexen verstoort raken, waardoor deze continu aanstaan of helemaal niet goed tot ontwikkeling komen en dit zorgt voor compensatie gedrag.

De motorische ontwikkeling hangt samen met de neurologische ontwikkeling waardoor, via het zenuwstelsel, ruimte wordt gemaakt voor hogere cognitieve functies.

Ik ben geschoold in de MNRI® methode. MNRI® staat voor Masgutova Neurosensomotorische Reflex Integratie. Naast MNRI gebruik ik soms de Rhythmic Movement Methode® (H. Blomberg en M. Dempsey), waarbij meer ritmische bewegingen worden ingezet.

Naast deze methodes heb ik ook de module Movement Based Learning van C. Koester gevolgd.

MNRI®

 

BRMT® en RMTi®

Dynamic Postural Reflex Integration (DPRI)

 

BRMT level 1

Tactile Reflex Integration

 

RMTi level 1

Archetype Reflex Integration

 

RMTi level 2

Oral Facial Reflex Integration level 1 (OFRI)

   

Post Traumatic Stress Disorder (PTSD)

   

 E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.